Peuters

Voor deze leeftijdsgroep is het belangrijk om een omgeving to creëren waarin peuters respectvol en verstandig worden begeleid, waarbij liefde en tederheid ze de weg wijzen. De peutergroep bestaat uit peuters van bijna 2 tot 4 jaar oud.

 

Doordat de peuters in een kleine groep in een grote, open ruimte zijn, kunnen ze zich vrij bewegen, rennen en springen.
We hebben een dagelijkse routine met activiteiten vol creativiteit, fantasie, muziek, dansen en pret. Deze zaken vinden wij  namelijk erg belangrijk. De groep is verdeeld in twee leeftijdsgroepen, die allebei individueel geleid worden door een pedagogisch medewerkster. Op deze manier kunnen de kinderen leren, creëren en zich bezig zijn met hun eigen dingen in hun eigen tempo.

We zijn er ons zeer van bewust dat we een integrale rol spelen bij de opvoeding van uw kind en dat we waarden als vriendelijkheidrespect, delen en liefhebben helpen vormen.

 

Ik volg ieder kind persoonlijk om er zeker van te zijn dat alle kinderen goed begeleid worden en dat er een balans wordt gevonden tussen ons en thuis,
zodat onze prinsen en prinsessen zich veilig en blij voelen.

Hoe het allemaal begint

Omdat uw kind ons niet kent is het logisch dat we zijn/haar vertrouwen winnen. Daarom zorgen we voor een aantal wendagen gedurende maximaal twee weken (kosteloos) waarin een bekend persoon met het kind meekomt en bij ongeveer twee uur per dag bij hem/haar blijft. Als we merken dat uw kind zich thuis begint te voelen bij ons, zal de bekende persoon geleidelijk aan minder aanwezig zijn bij het kind, net zo lang tot het helemaal in de groep is opgenomen. Deze voorzichtige en liefdevolle aanpak zorgt ervoor dat uw kind zich bij ons thuis zal voelen.

PeuterPagina3